Katja Taimela

Laki liikenteen palveluista tai tuttavallisemmin Liikennekaari astuu ensimmäisen vaiheensa osalta voimaan heinäkuussa taksiliikenteen vapautumisen myötä. Kävimme uudistuksesta melkoisen taiston esityksen eduskuntakäsittelyssä. Esitimme, että totaalisen hajota ja hallitse –etenemistavan sijaan olisimme lähteneet kehittämään nykyistä maailman parasta taksijärjestelmää nykyisen järjestämistavan ja sääntelyn pohjilta.

Uudistuksen keskiössä pitäisi pitää asiakas ja taksipalvelun tarjoaja. Asiakas haluaa laadukasta ja luotettavaa palvelua kohtuuhintaan silloin kun sitä tarvitsee. Taksiyrittäjä ja taksikuski tarvitsevat kilpailutilanteen, jossa on reilut pelisäännöt ja mahdollisuus saada säällinen korvaus työstään. Nyt uudistuksen taustalla ovat aivan muut kuin nämä mainitut lähtökohdat ja seurauksena pahimmillaan melkoinen sekamelska, jossa puliveivarit vievät leivän ammattilaisten suusta ja kyytien mielivaltainen hinnoittelu yllättää pahaa aavistamattoman asiakkaan.

Uutisia seuraamalla on käynyt selväksi, että lain käsittelyn aikaan ennustamamme suurten toimijoiden vahvistuminen on toteutunut. Nyt jää nähtäväksi, miten markkinaosuudet jakaantuvat alueittain ja millaiseksi kilpailu muodostuu - pääseekö joku määräävään markkina-asemaan ja jääkö pienemmille yrittäjille elintilaa?

Asiakaskokemuksen kannalta avaintekijänä tulee olemaan taksipalvelun tarjonnan määrä. Asiakas joka voi mennä myöhemminkin tai hypätä vaikka bussiin taksin sijaan tulee todennäköisemmin nauttimaan halvemmista tarjouksista. Arkiyönä vaikkapa Kirkkonummelta lentokentälle kiirehtivälle edullisia tarjouksia tuskin satelee.

Uudistuksen olisi voinut tehdä toisinkin, taksialaa oltaisiin voitu kehittää ja avata kilpailua vaiheittain. Näin olisi vältetty riski ylilyönneistä sääntelyn purkamisen jälkeen ja luotu alalle vakaammat tulevaisuuden näkymät. Nyt lainsäätäjän ja hallituksen rooli muutoksessa on vaikutusten seuranta ja ongelmien korjailu jälkikäteen. Haluan ainakin omalta osaltani laittaa uskoni alan ammattilaisiin, jotta heistä valtaosalla on ymmärrystä huolehtia alan maineesta ja pitää huoli suomalaisen taksin arvostuksesta myös tulevaisuudessa.