Katja Taimela

Jukka Leinonen (TS 28.3) on oikeassa siinä, että yrittäjyys on SDP:n vaaliteema. SDP:n mielestä yrittäjät ansaitsevat paremman sosiaaliturvan sekä helpotuksia arvonlisäverotukseen. Myös turhaa byrokratiaa on karsittava. Harmaan talouden kitkeminen on yrittäjän etu.

Viime vaaleissa perinteiset yrittäjäpuolueet Keskusta ja Kokoomus ajoivat kuin käärmettä piippuun pienyrittäjille haitallisia korotuksia arvonlisäverokantoihin. SDP vastusti ainoana puolueena näitä pienyrittäjille haitallisia verokantoja.

SDP haluaa kiristää suurten omaisuuksien verotusta ja keventää pieni- ja keskituloisten verotusta. Tämä piristäisi ostovoimaa sekä helpottaisi pienyrittäjien asemaa. Kun oikeistolainen yrittäjyysajattelu lähtee siitä, että valitetaan veroista ja palkkakustannuksista, SDP:n linja on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä ja mahdollisuuksia työllistää.

SDP näkee, että yrittäjät ja palkansaajat eivät ole vastakkain, vaan heidän etunsa ovat tämän päivän haasteissa yhteneväiset. Suomalaiset yrittäjät ansaitsevat parempaa edunvalvontaa kuin mihin oikeistopuolueet ovat tähän asti pystyneet. SDP on tähän työhön sitoutunut ja valmis.

Katja Taimela

kansanedustaja (sd.)