Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

Kalenteri

Ei tapahtumia

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

Huom! Kaikki tilaisuudet ja tapaamiset on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi.

 

      Kansanedustaja Katja Taimela kiittää ministeri Susanna Huovisen päätöstä poikkeusluvasta, joka mahdollistaa synnytykset edelleen Salon Aluesairaalassa.

           - Työ ihmisläheisen ja kotoisen osaston puolesta tuottaa hedelmää. Päätös osoittaa, että alueen ääntä, kansanliikettä ja seudun yhtenäisyyttä on kuunneltu asiassa.

      Päätös on määräaikainen poikkeuslupa päivystysasetuksesta. Näin ollen tilanne on edelleen haastava.

           - Nyt on saavutettu erävoitto asiassa, mutta työ on pahasti kesken. Perusfakta on se, että Salossa syntyy 750 lasta ja se jää pahasti päivystysasetukseen määritellystä tuhannen synnytyksen rajasta. Meidän on edelleen jaksettava tehdä töitä oman synnytysyksikön puolesta, jotta ilo ei jää lyhytaikaiseksi.

Ratkaisu tuo omat haasteensa kaupungille. Asetuksen voimaantulo tuo omat haasteensa aluesairaalan toiminnalle ja tilanne edellyttää kustannuspaineensa kaupunginkin talouteen.

           - Toiminnan pyörittämiseen pitää löytää kaupungin kassasta noin miljoona euroa vuositasolla. Se asettaa omat haasteensa näissä tiukan sopeuttamisen oloissa, Taimela muistuttaa.

      Synnytysten säilyminen Salon aluesairaalassa on koko sairaalan kannalta tärkeää.

            -  On moneen kertaan todettu, että synnytysosasto on pienen sairaalan sydän. Jos ne lähtevät pois, myös muita toimintoja lähdetään helposti ajamaan alas. Sairaalan merkitys Salon seudulle on erittäin suuri, puhutaan sitten suoraan synnytyksistä, työpaikoista, lähipalveluista tai yleisestä elinvoimaisuudesta.

           - Meillä on toimivuutensa osoittanut yksikkö, jossa synnyttäjän riskit arvioidaan aikaisessa vaiheessa. Siksi potilasturvallisuuden näkökulmasta suurempaan yksikköön siirtyminen ei ole perusteltu vaihtoehto.