Katja Taimela


katjan23

Yhteystiedot

Katja Taimela
katja.taimela@eduskunta.fi
Puhelin 050 512 2629 ja 09 432 3154

Avustaja: Antti Kotti
antti.kotti@eduskunta.fi
Puhelin 0400 443 636

Kalenteri

Ei tapahtumia

 

Tervetuloa sivuilleni!

 

Käy peremmälle ja löydät rautaisannoksen minusta, ajatuksistani ja tekemisistäni. Jos jokin asia jää epäselväksi tai haluat muuten ottaa yhteyttä, älä turhaan ujostele. 

 

Tilaa uutiskirje! Lähetän kerran kuukaudessa sähköpostilla kuulumisia eduskunnasta. Jos haluat mukaan kirjeen postituslistalle, laita siitä viestiä: antti.kotti@eduskunta.fi

 

 

Kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Katja Taimela (sd) on tyytyväinen Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n sopimasta ratkaisusta, jossa Etelä-Suomen taajamajunaliikenteen kalusto ja välttämättömät kiinteistöt eriytetään erikoistehtäväyhtiöiksi.

- Olen tyytyväinen että liikenne- ja viestintäministeri Berner ja ministeriö ottivat selvitysten jälkeen asiassa maltillisen kannan ja nyt eriytetään vain julkisesti ostetun liikenteen kalusto. Suomi täyttää näin EU:n rautatiepaketin kilpailuneutraaliteettivaatimuksen. Viime vuoden välikysymyksen aikaan puhuttiin vielä VR:n markkinaehtoisenkin kauko- ja tavaraliikenteen kaluston pilkkomisesta, joka olisi johtanut synergiaetujen menettämiseen ja suuriin lisäinvestointeihin.

- Uskon että tältä pohjalta suomalaista rautatieliikennettä voidaan kehittää jatkossakin eteenpäin. Etelä-Suomen ostoliikenteen kilpailutus yhdessä HSL:n kilpailutuksen kanssa antavat meille lisäkokemusta jatkoa varten. Uskon SDP:n linjan avoimesta pääsystä markkinoille myös ulkopuolisille yrityksille omalla kalustollaan olevan markkinoiden terveen kehittymisen kannalta paras ratkaisu.

- Nyt oli tärkeää, että lähes vuoden valtionyhtiön ja sen työntekijöiden yllä roikkunut epävarmuus saatiin ratkaistua ja päästään eteenpäin.