Katja Taimela

Kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Katja Taimela (sd) on tyytyväinen Liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n sopimasta ratkaisusta, jossa Etelä-Suomen taajamajunaliikenteen kalusto ja välttämättömät kiinteistöt eriytetään erikoistehtäväyhtiöiksi.

- Olen tyytyväinen että liikenne- ja viestintäministeri Berner ja ministeriö ottivat selvitysten jälkeen asiassa maltillisen kannan ja nyt eriytetään vain julkisesti ostetun liikenteen kalusto. Suomi täyttää näin EU:n rautatiepaketin kilpailuneutraaliteettivaatimuksen. Viime vuoden välikysymyksen aikaan puhuttiin vielä VR:n markkinaehtoisenkin kauko- ja tavaraliikenteen kaluston pilkkomisesta, joka olisi johtanut synergiaetujen menettämiseen ja suuriin lisäinvestointeihin.

- Uskon että tältä pohjalta suomalaista rautatieliikennettä voidaan kehittää jatkossakin eteenpäin. Etelä-Suomen ostoliikenteen kilpailutus yhdessä HSL:n kilpailutuksen kanssa antavat meille lisäkokemusta jatkoa varten. Uskon SDP:n linjan avoimesta pääsystä markkinoille myös ulkopuolisille yrityksille omalla kalustollaan olevan markkinoiden terveen kehittymisen kannalta paras ratkaisu.

- Nyt oli tärkeää, että lähes vuoden valtionyhtiön ja sen työntekijöiden yllä roikkunut epävarmuus saatiin ratkaistua ja päästään eteenpäin.